Miina on kotonaan sinisessä unelmassa ja kuulemma makaa tyytyväisenä omalla petillään. Pennut sen sijaan viime yönä suorastaan parkuivat ja ulvoivat äitiään. Varmaan Miina on ollut liian tunnollinen äiti ja istunut joka yö vauvojensa kanssa ja antanut imeäkin. Joka tapauksessa ne heräsivät muutaman tunnin välein kiljumaan äitiään, saa nähdä, miten ensi yönä?

Ainakin ne ovat olleet koko päivän ulkona; leikkineet ja nukkuneetkin, toivottavasti väsyneetkin. Nyt niillä on parhaillaan avoimen laatikon päivä keittiössä. Olen laittanut laatikon vähän sivuun, jotta saan taas oman ruokapöytäni paikalleen. Voin silti avata niille laatikon ja antaa niiden juosta vapaasti keittiössä ja väsyä -toivottavasti.

Tässä iässä ne tosiaan tarvitsevat koko ajan uusia virikkeitä, mutta kyllä minutkin on kypsyttänyt  kahden kuukauden retkielämä ilman kunnollista ruokapöytää. Vanha pöytäni oli suuri ja massiivinen ja siinä oli kaksi tosi paksua ja painavaa jalkaa keskellä pöytälevyä, joten tuoleja ei siihen saanut kovin hyvin. Veimme sen tuoleineen vinttiin pentulaatikon alta. Nyt satuin soittamaan siskolikalleni ja miehelleen kun olivat ostoksilla ja he löysivät sattumalta hienon pienemmän klaffipöydän, jota voi suurentaa ja joka on samaa ainetta eli kirsikkapuuta kuin tuolinikin.

Nyt saan keittiöön mahtumaan sekä ruokapöydän, että pentulaatikon, jos Seitakin saa vauvoja parin kuukauden päästä. Kyllä se vaan näin vanhana eukkona harmittaa, jos joutuu seisaaltaan syömään, vaikka se kuinka olisikin parempi pentujen kannalta ja saanpahan tarjota pennunkatsojillekin kahvit ihan pöydän ääressä.

Huomenna sitten lähtevätkin Onni von Sopanen ja Elbajon, saattavat Melina ja Jippu hieman illalla ihmetellä. Huomenna tehdään taas muutoksia keittiössä ja otetaan tytöt mukaan porukkaan ihan eri lailla kuin tähän saakka koko viiden pennun lauma. Saas nähdä, miten isot koirat suhtautuvat, yleensä ne kyllä jopa inhoavat vauvoja, ovathan ne lauman eli ”pahnan pohjimmaisia”  ja haisevat pennulle turvallisuussyistä.,

Pian päästääkin taas Riitan ja Jussin saareen tyttöjenkin kanssa ja minä pääsen rantasaunaan ja UIMAAN. Rolle on kuulemma eilen saaressa ensimmäisen kerran käytyään vasta keksinyt järven, niin ja tietysti vieraillut siellä useammin kuin kerran. Niin  teen minäkin kunhan flunssa helpottaa ja ilmoja pitelee edelleen. Ja saatan tehdä vihdankin!