24 astetta lämmintä ulkona, multasormi syhyää ja puutarhakaupoissa toisia samanlaisia oli tänäänkin ihan jonoiksi asti. Keväällä ja auringolla ja varsinkin tällä lämmöllä on petollinen vaikutus. Tulee helposti ostaneeksi jo nyt kesäkukkia, vaikka aina kesäkuun 10;nteen päivään asti on olemassa yöpakkasten vaara.

Pennut olivat tänään ulkona ensimmäistä kertaa ihan omassa aitauksessaan, aikaisemmin ne ovat vain hieman saaneet tepastella ruohikolla. Nyt ne pantiin häkkiin, päivänvarjo oli siinä päällä ja häkin päällä suojus. Suojuksen heiluminen kevättuulessa hieman pelotti pentuja, ne kun ovat tähänastisen elämänsä viettäneet keittiössä, missä katto on aika paljon korkeammalla kuin pentuhäkissä.

Miina-mammakin oli vähän huolissaan pentujen siirtämisestä ulos, meni sitten kuitenkin häkkiin ja antoi niiden imeä. Rohkeimmat olivat Nonstop ja Nightwish, niitä ei juurikaan pelottanut varpaiden alla pistelevä ruohokaan, Elbajon ja Nurejev sen sijaan hieman ”mammanpoikina” itkivät äitiä, mutta rauhoittuivat kuitenkin kun Miina tuli paikalle ja minä hain sisältä tutut lämpöpullolelut, joiden päällä vieläkin on turvallista nukkua, vaikka ne eivät enää lämpimiä olekaan.

Huomenna ollaankin jo sitten hieman pidemmän aikaa ulkona, eikä se enää sitten olekaan niin pelottavaa tai jännittävää kuin tänään. Kaikkea opettelemme pikkuhiljaa. Nyt remppajengi nukkuu keittiössä tosi sikeästi ja Miinakin rauhoittui kun ei tarvinnut enää vahtia niin tarkkaan ulkona. Sillä oli ihan opettelemista portin paikasta, mistä aitaukseen mennään sisään. Keittiössähän sillä on jo omat rutiinit, eikä se ole mustasukkainen muille nartuille, ulkona sitä hiukan huolestutti, että muutkin pääsevät niin lähelle, kun aitauksessa on verkkoaita.

Rolle kävi taas päivällä täällä katsastamassa pennut, eikä se ressukka millään pysty ymmärtämään, miksei se saa mennä jo nyt leikittämään pentuja, niin kuin viime kesänä Amelie-Sofien pentuja. Silloin se itse oli vain muutaman kuukauden ja parikymmentä senttiä korkea, painoi muutaman kilon. Nyt se on yli 50-senttinen, painaa reippaasti yli 20 kiloa ja on aika raisukin leikeissään innostuessaan. Ripi, Miina ja Nerokin joskus jopa vähän varovat sen rajuutta ja karhuntassun läimäytystä. Nero saattaa ihan kiukusta ja kivustakin välillä huutaa, kun Rolle ”kämmentää” Neron päätä tassullaan. Nero ei yleensä suutu, mutta välillä’ se kyllä huutaa Rollelle. Siitäkös se pannahinen vain innostuu, se tietää, ettei Neropapalta milloinkaan pala pinna. Vaikka lähellä se kyllä on ollut, mutta sitten Nero katsoo minua niin pyytävästi, että on pakko komentaa Rolle pois, muuten Nerolla olisi otsanahka irti ja silmillä.

Tänään on ollut koko päivän täysin pilvetöntä, nyt kun istun koneella ja kirjoitan blogia, nousee metsän takaa tummia pilviä, saattavat jopa ripsauttaa kunnolla vettä. Se olisi mahtavaa. Näin lämpimän jakson jälkeen kunnon sade suorastaan räjäyttää kesän käyntiin.

Huomenna sitten taas vastaanotetaan pennunkatsojia ja viedään naapuriin pentupapereita. Naapuri  kotiutuu tyttärentyttären merikapteenijuhlilta ja minä olen luvannut viedä pentujen pissapaperit hänelle, niistä kuulemma saa hyvää lannoitetta mansikkamaalle. Todellinen kävelevä puutarhakirja ja luomuviljelijä tämä uusi, ihana naapurini.