Eilen oltiin taas pentukerhossa. Tällä kertaa oli vuorossa kynsien leikkuun harjoittelu. Kyllä todella taas huomasi, miten hyvää Melinalle tekee joutua ( tai päästä) yksin kanssani matkalle ja uuteen paikkaan. Vaikka se kotona on tosi reipas ja rohkea ja menee, mihin tahansa pelkäämättä, muuttuu se yksinään ollessaan varautuneemmaksi. Kun sillä ei ole yhtään aikuista koiraa, mihin tuhoutua, se tietysti lauman vauvana tulee epävarmemmaksi ja varovaisemmaksi.

Nytkin pentukerhossa, se meni ensin penkin alle, tosin tuli sieltä Onnin kanssa leikkimään, mutta aina kun tuli uusia pentuja, se palasi penkin alle. Siellä on varsinaiset vilinät. Tapasimme siellä velipoika Onnin; kaksi reipasta kääpiösnautserityttöä, welsgorgi-pentu Rambon, Lassien pentu Iivon ja ihanan nallekarhumaisen Eetun, berninpaimenkoiran ja Tyynen, parikuukautisen kiukkupussin JackRusselin terrierin.

Melina ei niitä pelkää, mutta suhtautuu kyllä hieman varoen, joten on hyvä käydä sen kanssa siellä jatkossakin. Olemme myös etsimässä uutta pentukoulua, vaikkapa Vammalasta tai täältä Äetsästä, minkä osa Kiikka on. Täällä on riemastuttavan paljon koulutustoimintaa, eikä lainkaan niin pitkät jonot kurssille kuin pääkaupunkiseudulla.

Viksun pentukerhossa olivat eilen vetovuorossa Anne ja Lotta. Lotta itse asiassa on tämän Melinan pentueen ”kummitäti”, hän oli synnyttelemässä N-pentuetta silloin huhtikuun alussa. Anne ja Lotta leikkasivat pentujen kynsiä. Jätin Melinan heille hoitopöydälle. Kun seisoin vieressä, se koko ajan tukeutui minuun ja vielä etujalan kynsiä leikatessa se joka kynnen kohdalla kiljaisi minua apuun, mutta kun ei apua tullut lakkasi takajalan kynsien osalta kokonaan .Ja sitten vielä palkittiin toimenpiteen jälkeen parilla naminappulalla. Hyvin se meni ja hyvää teki Melinalle. Sen jälkeen leikki muiden kanssa vapaana Viksun lattialla maistui.

Nyt siten mietimme, mennäkö saareen ja tuleeko sadetta. Meno soutuveneellä yhdeksän koiran ja tavaroiden kanssa ei ole mitenkään miellyttävää, eikä edes turvallista, jos vettä sataa taivaalta. Säätiedot kaikilta tv-kanavilta ovat parhaillaan hieman toisistaan poikkeavat, eivätkä ihan yhtenevät myöskään netistä katsottaessa. No tänään se nähdään, jos siis blogi taas pariksi päiväksi hiljenee, olemme saaressa uimassa ja nauttimassa rantasaunasta ja aidosta mökkigrillauksesta, kalastuksesta ja savustuksesta. Melinalle taas uusi kokemus.