Outoa herätä ihmeelliseen valoilmiöön taivaalla. Harvinainen kesäaamu, aurinko paistaa vieläkin lähes pilvettömältä taivaalta. Olen ollut jo muutaman tunnin hereillä, käynyt isojen koirien kanssa metsälenkin. Ruokkinut pentulaatikot asukit ja syöttäny aikuiset.

Koiranäyttelytavarat seisovat eteisessä odottamassa. Tulee uskomaton vexlaus kun Sinisen Unelman sakki tulee tänne pentusyyniin, Nero ja Rolle, jotka myös oli ilmoitettu näyttelyyn jäävät siis kotiin, koska Riitulla on parhaat hetket juuri nyt, eikä kukaan eikä mikään pitäisi isoisa Neroa irti edes tyttärentyttärestään.

Siisp’ koska Rolle ja Nero eivät voi niin pitkäksi aikaa jäädä Siniseen Unelmaan yksin karanteeniin, on Riitu lukittava mun autoon siksi aikaa kun pojat tulevat sisään ja me lähdemme Miinan, melinan ja Ripirapin kanssa kohti Hämeenlinnaa. Sama vexlaus takaisin tullessa.

Eilen kampasin Ripin vielä kertaalleen ja se pikkuraukka ”Anteeks Nieminen” seiso kiltisti pöydällä ja antoi aukoa takut, onneksi niitä ei juuri ollut, mitä nyt parrassa puuroa ja jaloissa klimppejä, koska koko ajan ne ovat märkinä. Seisoi ujo pikkulikkani siinä pöydällä justiinsa sen näköisenä, että jassoo, taas tuo akka kuvittelee, etttä se kolmas ja viimeinen sertti irtoaisi, vaan eipähän se.

Juttelin eilen puhelimessa Nalle-Haukun kasvattaja Anjan kanssa. Anjalla on pidempi kokemus tästä rodusta kuin minulla ja hänkin sanoi, että jos ei koira näyttelyistä tykkää, niin ei vaan sitten tykkää. Riitukaan ei ihmisiä pelkää, eikä muita koiriakaan, mutta näyttelyitä se ihan tosissaan inhoaa ja on kuin teuraaksi vietäisiin. Asiaa toki pahentaa sekin, että minä jännitän sen puolesta ja sehän sen heti vaistoaa.

No ei ole väliä, tuleeko siitä valio, vai ei, minun rakas pikkulikkani se silti on ja täällä kotona aina niin iloinen ja herttainen. Seita-äiti rakastaa, mutta myös komentelee ja määräilee lapsiraukkaansa.

No illalla ollaan viisaampia, vaikka tuloksen jo tiedänkin. Melina lähtee mukaan äitinsä Miinan kanssa ja siksi sinne menemmekin, saa Melina vähän kansainvälisyyskasvatusta.