Pekka lähtee tänään Ruotsiin. Viemme pojan autolla Turkuun. Jussi lupasi tulla kuskiksi, inhoan pimeässä ajoa, se on varmaan peräisin niiltä’ ajoilta, jolloin neljän vuoden ajan ajoin joka viikko töihin Turkuun Helsingistä ja loppuviikosta takaisin kotiin.

Muutenkin on hyvä, että Jussi ajaa, minä voin olla Pekan kanssa, se kun ei olen niin pitkiä matkoja autossa ollutkaan. Seita tulee mukaan. Lotta Ruotsista tulee satamaan illalla 8.lta ja lähtee samalla laivalla takaisin Pekan kanssa. Saa nähdä, millaisen metelin poika laivalla nostaa, vai pelkääkö ja onko automatkasta väsynyt.

No niin nythän ovat sitten säätieteilijät luvanneet jopa intiaanikesää tänne, nytkin paistaa aurinko ihan kuin kurillaan, tietty. Koko sen ajan kun minulla oli pennut, oli ulkona niin kylmä, ettei niitä voinut siellä koko päivää pitää. Nytpä sitten on lämmintä kuin kiusallaan. Sanovat, että tuo ”ukko-ylijumala on huumorintajuinen - uskon sen.

No saanpahan olla Oodin kanssa pihalla ja Melinan, tänään olen päästänyt molemmat pennut koko huusholliin ja rohkeasti ne ovat hyökänneet isojen kimppuun. Siiri jo vähän  kuritti Oodia, kun ei tyttö uskonut, ettei Siiriä saa huulista nuolla. Kiljui hetken, mutta niinhän pennut tekevät heti. Toivottavasti se uskoi.

Yleensähän menee aina jokin aika, ennen kuin  nämä vanhukset hyväksyvät uuden pennun, Melinan pitäisi nyt sitten tulla puistotädiksi tänne meille, eli takaisin kotiinsa, mistä se on ollut melkein kaksi kuukautta poissa, saapas nähdä kuinka käy. No meillä on aikaa ja kaksi paikkaa koirien olla, voisiko paremmin ollakaan.

Muutaman tunnin päästä lähdemme Turkuun, Riitta tulee tänne lauman kanssa ja sitten katsotaan, miten tavallinen arki käynnistyy.

Olen muuten lupautunut täällä vihreiden listoille kunnallisvaaliehdokkaaksi, Riitta ja Jussi samoin. No täällä maalla vihreitä pidetään kettutyttöinä ja viherpipertäjinä, mutta saas nähdä, mitä tapahtuu. Minusta se puolue kuitenkin on älykköpuolue, eikä ole ryvettynyt niinkuin isot vanhat puolueet. Lokakuun lopussa tiedämme, sitä ennen tietää vaalikiireitä vähän mullekin.