Olipa ihanaa aamuyöstä päästää laumaa yöpissalle kuivaan pihaan, jonka poluilla näkyi puuterilunta. Yöpissalle mennään porukalla, koska Oodi muuten saattaa pissata uudelle sohvalleni, Jostain kumman syystä se pitää uutta sohvaa sisävessanaan, se on muutaman kerran kakannut siihen ja toissailtana pissasi. Onko se sohvan uusi haju, onko se mielenosoitusta jostain, haluaako se, ettei pissa ja kakka ole lattiatasossa, missä se itse nukkuu? Ota nyt nelikuukautisen aivoituksista selvää. Yöpissalle siis mennään ja illallakin moneen kertaan: Olen kehunut sen joka kerran kun tekee asiansa ulos, niin että kurkkuni on kohta käheänä. Onneksi nyt on sohva pestynä ja kuivattuna, mutta koskaan ei tiedä, milloin se salak.... iskee. Se nimittäin tekee sen salaa minulta.  Joka kerta kun pahaa aavistamatta menen olohuoneeseen, olen varma, ettei se ole siellä käynytkään ja nytkin se näyttää nukkuvan sikeästi muiden koirien kanssa makuuhuoneessa. Vaan eikös ole salak.sija taas iskenyt, näin ainakin kaksi kertaa sitä märkää ja kolme kertaa sitä kiinteämpää.....

Onneksi siis tänään on puutarha kuivana ja pellot ja metsä kuivana ja raikkaana, koirat on illallakin helppo saada asioilleen käyttämättä väkivaltaa. Kovalla sateella lauma säntää ulos kun soitan ovikelloa. Ruma temppu,  eikä se kauan tehoa, pian ne arvaavat, että sieltä ei ketään ole tulossa, sitä ikuista vettä vaan taivaalta.

Tänään ne jopa intoutuvat leikkimään pimeässä kun ei kerrankin tullut vettä saavikaupalla niskaan. Pieniä ovat koiraihmisen ilot, ja tämä kuiva päivä on niistä suurin. Koirat lähtevät mielellään ulos, juoksevat pellolla ja metsässä, pomppivat kiveltä kivelle ja Oodikin juoksee itselleen lihaksia äitinsä ja ujon pikkulikan kanssa hulluna ympyrää. Neropappa riehuu kuin pikkulapset, se seisoo houkutusasennossa pylly pystyssä ja säntää takaa-ajojuoksuun kun Seita, Riitu tai Oodi juoksevat ohi. Jopa Siirimummi riehaantui häntä kaarella juoksemaan ympyrää niin että ohut puuterilumi pöllysi, Ameliemummu juoksee hillitymmin, sen juoksu on räjähtävää vain kun se säntää autosta ulos, silloin se juoksee edelleen satasen maailmaennätystä sivuavan ajan Riitu haukkuvana rinnallaan, mutta pellolla se menee yhdeksänvuotiaan arvokkuudella ja raskaamman luustonsa volyymillä kuin Pasi panssarivaunu, ketterästi kuoppia hipoen ja massansa suomalla voimalla.

Nero muuten edelleen on se porukan pomppu. Se intoutuessaan hyppää sekä takajalat ylhäällä, että etujalat ylhäällä, yhdessä ja erikseen kuin pieni väkkärä. Saman hyppytyylin on perinyt pojantytär Riitu ja kuulemma myös Ruotsin tytär Valma.

Huomenna kuulemma sitten taas sataa ja lauhtuu, sanoo säätiedotus tv:ssä. Pitihän se arvata, no onneksi tänään nautittiin ja iltahan on vielä nuori, joten iltapissalle ja leikkimään kuivalle hiekkapihalle. Vielä tänään saa nautinnollisesti iskeä peppunsa kuivalle sohvalle tv:tä katsomaan, huomenna sen valtaavat meidän "mutarotat" ja "sontakärsät" märkine turkkeineen.