Edelleen meillä vaan yskitään ja vaikka toivoin, ettei yskä yllättäisi pikku ”mutlaria” niin nyt sekin yskii ja yskii niin, että sen alle neljän kuukauden vanhat keuhkot vaan paukkuvat. Samaa tekeee Melina.

Että kuka nyt on ”mutlari”. No se ei kuitenkaan ole taas uusi pentu, vaan Oodi. Nimi on Jussin antama, koska Oodin naama ja erikoisesti kuono muistuttaa tällä hetkellä pyöreätä sutia, sellaista pensseliä, joka on pyöreä ja täynnä jouhia, sellaista jota käytetään mm veneen tervauksessa. Jussi sanoikin Oodille eilen illalla, kun olimme ”tyttöjen illassa” Sinisessä Unelmassa, että siitä vaan nokka tervaan ja pensselöimään.

Ja tosi on, että Oodin kuono on tällä hetkellä pyöreä ja karvat, joita on paljon, sojottavat joka suuntaan. Pikku Oodi yski viime yönä tosi rajusti, sen yskä alkoi eilen, samoin melinan. Selvähän se, että kaikki sen saavat, tai ainakin kaikki ovat kantajia, toisille se puhkeaa, Seita ja Miina näyttelyssä käyneistä ovat edelleen oireettomia, Riitu ja Rolle yskivät.. Siiri, Nero, Manu ja Miina eivät myöskään saaneet sitä. Amelie, Melina ja Oodi saivat. Miina tosin on ehkä saanut viruksen vatsaansa, se on vähän vaisu ja sillä on maha sekaisin ja sen pinna paukahtaa nopeammin kuin tavallisesti, jos joku menee läheltä. Ujoa pikkulikka Riitua se vainoaa heti, jos Ripirapi alkaa yskiä, yrittää kait sanoa, että hillitse.

Hillitä pitäisi Oodiakin, tauti kuulemma menee sitä nopeammin ohi, mitä rauhallisemmin koiran saa pysymään. No eristäpä nyt tuollainen hyppyrotta. Nyt kun tultiin kotiin, se on kuitenkin helpompaa kun se ei koko ajan riehu Melinan kanssa.

Tänään asensimme Riitan ja Jussin kanssa yhdet jouluvalot pihalle. Sillä vaikka ei vielä ole joulu, voi valolla lisätä mukavuutta täällä metsän keskellä. Ostin myös muutaman kynttilälyhdyn sille puolelle pihaa, jossa ei valoa ole ollenkaan, täällä kun ei ole katuvaloja, eikä naapurinkaan valoja, säkkipimeää suuren osan vuorokaudesta. Lyhdyt painetaan maahan ja niihin laitetaan sisälle kynttilä, ne luovat kodikkuutta pihalle.

Samaa kodikkuutta antaa keittiön ikkunan alle laitettu uusi lintulauta, Jussi sen tänään laittoi paikalleen ja heti sen löysivät sekä kuusitiaiset, että harvinaisemmat vieraat; iloiset punatulkut. Punatulkkuja ei juuri näe edes Sinisessä Unelmassa, ne eivät metsän reunasta  kovin kauaksi uskaltaudu,