Ujo pikkulikkani Riitu on yskinyt tosi rajusti koko yön. Samaa on tehnyt Rolle Sinisessä Unelmassa. Schapendoes-rinki on täynnä samaa huolta. Jenna soitti aamulla ja kertoi myös Roopen yskivän. Viikko sitten lauantaina oltiin rodun erikoisnäyttelyssä Vantaalla. Sieltä se on saanut ainakin puolet kehässä olleista koirista.

Kyllä taas, saa maaseutu kunnian, täällä eivät pöpöt liiku ollenkaan samalla lailla, Helsingissä sai täitä ja kirppuja koirapuistosta ja näyttelyistä, ripulia ja myös kennelyskää, kuten nytkin. Kiukuttaa, että aina on ihmisiä, jotka eivät välitä, vaikka koira olisikin sairas, he tulevat määräyksiä rikkoen julkisiin tilaisuuksiin. Nyt saattaa olla niin, että muutama koira on tuonut sen meidän kehän laidallemme Seinäjoen viikkoa aikaisemmin olleesta näyttelystä. Silloin saatu tartunta ei vielä yskittänyt meidän erkkarissamme. 

Nyt on vain odotettava apteekin aukeamista, koiran yskään auttavat samat lääkkeet kuin ihmisillekin; lepo ja yskänlääke. Levossa pitäminen vaan ei tahdo niin helposti onnistua, ainakaan Rollen kanssa. Onneksi Melina ei vielä ole yskää saanut, eikä Oodikaan. Oodilla on vasta yksi rokotus ja tukirokotus puuttuu, mutta äidin vasta-aineetkaan eivät varmaan ole vielä kaikki  poissa, Toivotaan parasta.

Erikoisnäyttelyn tuomari, hollantilainen erikoistuomari Hans van Raad laski tunnontarkasti kaikkien koirien hampaat hammas hampaalta, joten kun bakteeri jonkun suussa asui, se lähti taatusti leviämään kaikkien muidenkin suihin. Sellaistahan se on. Koulussakin lapset saivat täitä kun leikittiin täti Monikaa ja hattu kiersi luokassa päästä päähän. Saa nyt nähdä yskitäänkö meillä kaikkien kymmenen koiran voimin, toivottavasti ei. Onneksi huomenna on maanantai ja voi ottaa klinikalle yhteyttä. Kyllä Suvi tietää.