Tänään on siis 62 vuorokautta täynnä ja jo aamuneljältä lämpö oli lähellä 37 astetta ja neljän tunnin kuluttua vieläkin alempana. Kun lämpö lähtee taas nousuun ja on normaali (Bemtellä yli 38 astetta), niin silloin synnytys käynnistyy. Nyt se ressukka läähättää jo kovasti. Onneksi se on hyväkuntoinen ja nuori. Mistähän se muuten johtuu, että koirat yleensä synnyttävät yöllä ja vielä mieluummin viikonloppuöinä, jolloin kaikki kaverisi nukkuvat ja eläinlääkäreiden vastaanotto on suljettu. Benten äidin paras oli se juhannusaattoyö, nyt ei Bente onneksi voi pantata jouluaattoyöhön, eikä edes pikkujouluun asti. Pakko niiden on tulla tämän viikonlopun aikana.

Olen hämmentyneenä saanut valtavan määrän palautetta tästä plogista ihan vierailta ja laskuri kennelsivuillani melkein hengästyneenä raksuttaa kävijöitä. Eniten ilahdutti ihan vieraan ihmisen positiivinen palaute. Hän sanoi aina ihmetelleensä, mitä hyötyä koirista muka on, mutta luettuaan sivujani, sanoi ymmärtävänsä, että joku hullu voi niistäkin ilonsa repiä. Totta se on, iloa ne tuottavat ja tekevät sen niin vilpittömästi. Kun tulen töistä, otan koirat autoon, ajan niiden kanssa metsään ja katselen niiden aitoa ja vilpitöntä riemua kun ne juoksevat ja keskenään leikkivät, sinne metsään jäävät työhuolet ja murheet. Schapendoes on vielä erityisen sosiaalinen koira, rakastaa toisia koiria ja ihmisiä, erikoisesti niitä pienempiä ihmisiä. Koiran merkitys esimerkiksi yksinäiselle ihmiselle on valtava. On syy nousta ylös, lähteä ulos ja aina on kotona joku, joka odottaa sinua onnesta sekaisin, vaikka olisit tehnyt vain muutaman kymmenen sekunnin vierailun roskalaatikolle.

Toivon hartaasti näistä uusista pian maailmaan syntyvistä koiruuksista ilon hetkiä monelle uudelle ihmiselle.Siksipä istun pentulaatikossa, halin niitä ja puhelen niille heti syntymästä lähtien. Kahteen viikkoon niiden korvat ja silmät eivät vielä aukene, mutta oman emon läheisyyden lisäksi ne saavat alusta asti tutustua ihmisen kosketukseen ja tuoksuun, Sydämestäni toivon, ettei kukaan niistä ikinä joudu pettymään ihmiseen. Kasvattajana ja niiden maailmaan saattajana olen niistä vastuussa ja siksi yritän tehdä niiden kanssa parhaani ja myös onnistua uusien kotien valinnassa.

273725.jpg
Bente 62vrk