Pennut kasvavat ja se aika, jolloin Bente lähtee omaan kotiinsa, KOKONAAN Outin ja lasten koirana, lähestyy uhkaavasti. Kennelliiton "reilun pelin" sääntöjen mukaan sijoitusnartun voi hakea kasvattajan luota kun pennut täyttävät viisi viikkoa. Ensi lauantaina ne täyttävät neljä viikkoa, aikaa on siis enää viikko ja kolme päivää. Kiire tulee ja ikävä tulee!!

Kiire tulee myös muutamalle pennulle opetella kunnolla vellin syöntiä hengen pitimiksi. Tästä laatikollisesta näitä pikkuisia höpönassuja voi selvästi nähdä, miten eri aikaan ne ovat kenties jo emon masussa lähteneet kehittymään. Isot pojat Jungman Jansson, eli Ransu ja Jaromir Jagr, eli Nasu oppivat syömisen imemisen sijasta varsin nopeasti. Ne myös näyttävät pitävän vellijumpasta kupissa. Porukan älykkö, ainakin tässä vellikuppiasiassa, oli Jörgen Jönsson eli Jönssi. Se nosti kuononsa ilmaan, otti hajusta suunnan, asetteli ensin etutassunsa velliin, sitten istui sinne ja painoi koko kuononsa antaumuksella lämpimään mössöön ja osasi syödä! Myös JinneAmelie, isin tyttö ja isoäidin lellikki oppi päivittäisen vellinsä varsin sutjakasti. Jinnen isällä ja isoäiti Ameliella ei ikinä ole ollut ongelmia ruoan kanssa, kasvattajalla kyllä on ollut nimenomaan ruoan säännöstelemisen suhteen. Amelie-Sofie nimittäin imaisee kuononsa sellaisella voimalla ruokakuppiin kiinni, että usein ihmettelen, miten on mahdolista, että kupissa vielä on pohja tallella.

Pienimmät tytöt Jean Harlow ja Julia Roberts ovat kenties nimiesikuviensa mukaan alusta lähtien "dieetillä" ja alituisessa painontarkkailussa. Ne kyllä näykkivät vellisekoitusta kasvattajan sormesta ja sitten jopa nuolaisevat vellikupin reunaa, mutta totaalista antautumista vellin lumoihin ei vielä ole näkynyt. Onneksi niillä on vielä runsas viikko aikaa opetella. Näinä viikkoina olen muuten entistä enemmän kiintynyt Benteen, niin että taatusti parun sydämeni pohjasta sen lähtöä ainakin yhtä paljon kuin pentujen lähtöä uusiin koteihinsa. Onneksi Benten mamma Outi on fiksu ihminen. Olen varma, että elleivät pikkutytöt opi kunnolla syömään, Outi antaa Benten jäädä vähän yliajalle. Ellei anna, kirjoitan siitä blogiin ja senjälkeen Outi saa työpaikassaan Metsolla pahoja katseita, kun julmasti riistää pennuilta niiden äidin. Joku sanoisi tätä kiristykseksi. Ja sitähän se !