Pentulaatikossa vietetään oikeastaan koko pentueen nimikkopäivää. Tätä pentuetta voisi hyvinkin kutsua Kalevala-pentueeksi. Tänään vietetään Kalevalan ja suomalaisen kulttuurin ja kirjallisuuden päivää. Siis pentueen nimikkopäivää kun kaikki nimet on valittu suomalaisuutta korostaen, Kalevala, Kanteletar, Eino Leinon neiti Kesäheinä, Aleksis Kiven Kanervalasta Kanerva ja Kareliassakin soi suomalainen kulttuuri ja Sibelius tuosta naapurista Järvenpään Ainolasta. Nimikkopäivän ja Kalevalaisen kulttuurin kunniaksi liehuu siniristilippu tangossaan valkoisten hankien yllä. Se näky on aina saanut mieleni herkäksi ja varsinkin tänään kun täällä maalla minulla on oma lipputanko ja se näkyy kauas maantielle ja on niin komiaaaaaaaa!

No pennuthan eivät siitä mitään tiedä. Kakkamarkkinat alkavat olla ohi, mutta takapakkia tuli siitä, että ne eivät sen ripulin aikana saaneet muuta ruokaa kuin äidin maitoa ja hedelmäsokerilla makeutettua kermaviiliä. Ja nyt ne sitten nyrpistävät nenäänsä muulle kuin tälle valkoiselle nektarille, vainoavat äitiään ja tuuppivat kuonollaan lihapullat sivuun ja tahtovat kermaviiliä. No onhan niitten vatsatkin pienentyneet sen ripulin aikana, joten paljoa ne eivät jaksakaan syödä. Mutta työtä se teettää kasvattajalle, sitähän minä pyysin kun päätin tehdä toisen pentueen heti Benten pentueen perään.

Seita on selvästi alkanut vierottaa pentuja, se murisee pientä matalaa yrinää niille kun sen mielestä ei enää pidä imeä. Pennuthan eivät siitä mitään välitä, mutta onneksi Seita on senverran alkukantainen vaistoissaan, että ihan varmasti se pakottaa pentunsa syömään muutakin. Useat nartuthan opettavat pentunsa kiinteälle ruoalle syömällä ensin itse ruoan ja sitten oksentamalla sen pennuille. No vielä se ei sitä ole tehnyt, mutta kovillehan se joutui kun ripulin takia lakattiin antamasta kiinteää ruokaa, joten pian saattaa tapahtua.

´Tiedän, että nyt moni ajattelee tätä pyhäin häväistykseksi, kun vertaan Seitaani kalevalaisiin naisiin. Hekin olivat varsinaisia taistelijoita ja vahvoja naisia. Sellainen on Seitakin. Samanlainen on tuleva Hollannin pentukin, kalevalaista sisukasta vahvaa naistyyppiä, matriarkaalista siis. Minulla on jo valittuna ehdokas Hollantiin. Ainakin tytöllä on luonnetta yhtä paljon kuin äidilläänkin, on varsinainen \"tärpätin keittäjä\", joten siitäs saavat samaa luonnetta takaisin, minkä sain tänne. Eikös meillä Suomessa ole sanonta, että sitä saa mitä tilaa, vaikka eihän se ihan kalevalainen sanonta olekaan. Mutta Kalevala sinne Hollantiin menee.