Pennut täyttivät lauantaina kaksi viikkoa ja taas eletään sitä vaihetta pentulaatikossa, että päivä- ja yörytmit ovat täydellisen sekaisin. Tätä kirjoittaessani laatikossa on ollut ihanan hiljaista, koko "rytmiryhmä" vetelee kolmatta tuntia unta. Mutta auta armias kun yö laskeutuu ja kasvattaja sen myötä asettuiksen yöpuulle, alkavat varsinaiset kyykkyyn ylös ja "komppaniassa herätys"- harjoitukset kuin ruotuväessä ikään. Herätys tulee seitsenäänisesti kovaa ja korkealta ja pitkääääääääääään  Nythän ne tietenkin nukkuvat kaikki seitsemän yhtä aikaa, mutta yöllä on kaikki toisin.  Äänessä on varsinainen "solistiseitsikko Otava"  (seitsemänhän niitä tuossakin pumpussa aikanaan oli, niinkuin tähtiä Otavassa ja veljeksiä Jukolassa). Ja jos yksi imemisestä väsyneenä nukahtaakin, pitävät muut huolen, että sitä autuutta ei kauan kestä.

Kyllä minä rakastan noita "pikkuhirviöitä" ja varsinkin nyt kun silmät ovat auki ja niitten "sisimpään" näkee suoraan, ovathan ne niin syötävän suloisia, että öisinkin kelpaa katsella. Eri asia sitten, kenen kelpaa katsella kasvattajaa yövalvomisten jäljiltä. Onneksi pennut eivät taida vielä hahmottaa esimerkiksi silmäpussien suuruutta ja epänormaalia sijaintia, eivätkä niinmuodoin osaa pelätä minua. Minä puolestani osaan jo vanhasta kokemuksesta varoa katsomasta itseäni vessan peiliistä ja täten välttää kummittelukokemukset ainakin yön pimeimpinä tunteina.

Nyt joku tietenkin kysyy, miksi minun on valvottava öisin, enkö luota narttuni osaavan hoitaa pentujaan? Luotanpa hyvinkin, mutta neljän nartun talossa on pakko eristää pentuhuone pentuaidalla, jossa on portti, muuten siellä olisivat kaikki yhtaikaa hoitamassa ja imettämässä ja puleeraamassa pentuja ja siihenhän ei Seita ikimaailmassa suostuisi. Eikä Seitaa voi sulkeakaan pentuhuoneeseen, ihan yksinkertaisesti siitä syystä, ettei se kuitenkaan muutu umpinaiseksi, vaan sen on päästävä välillä ulos. Seitahan ei juuri syönyt pentuja odottaessaan, mutta nyt se kunnon äidin tavoin on kolminkertaistanut ruoka-annoksensa, jotta maitoa riittäisi koko pesueelle. Kolminkertaiset ruoka-annokset tulevat myös kolminkertaisesti ulos, elleivät vieläkin enenevässä määrin, eikä se ulostulo kelloa katso. Siispä nyt on vain peitettävä peilit ja nautittava pennuista, aika kuluu niin nopeasti ja pian ne ovat maailmalla, nopeammin kuin ihmisen lapset.