Tuntuu ihan siltä, että Kuuraparta, se pentulaatikon ainoa uros, osaa lukea tai ainakin se on salaa kuunnellut, mitä siitä puhuin ja kirjoitin. Kerroin, että se ei tahtonut oppia syömään kiinteää ruokaa muutamaan päivään. No jos se ei sentään lukea osaa, niin kuultuaan sisareni ja minun "miehenpilkkaa", se päätti saattaa meidät taas häpeään. Eilen se oppi siis ahmimaan ja tänään se repäisi sitten lopullisesti, oikein kunnolla. <?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

Seita oli nimittäin syönyt omaa ruokaansa pentulaatikossa samalla kun imetti pentujaan. Se oli jättänyt osan syömättä kun sen oli päästävä mukaan muun koiraporukan äkkinäiseen yhteislähtöön meluamaan ulos. Seita siis lähti "huikentelemaan" pihamaalle ja naapureita pelottelemaan. Aikuisen koiran iso ruokakippo jäi siinä rytäkässä pentulaatikkoon ruokaa puolillaan.

Kun menin kuppia hakemaan pois, mitä näinkään? Kuurapartapa seisoi kuin aikamies kupin reunalla ja pisteli mamman murkinoita poskeensa hyvällä halulla. Jätkä on vasta oppinut kävelemään ja juuri täyttänyt kolme viikkoa ! Seita syö samoja pentunappuloita kuin lapsensa, höystettynä jauhelihalla tai mahalaukulla ja  piimällä kostutettuna, joten haittaa siitä ei kaverille ollut. Päinvastoin!  Ja isoveljen tavoin (Kuuraparta on toiseksi vanhin pentueesta), se veti mukaansa pikkusiskojaan maistelemaan uusia gourmet-makuja.

Sanotaan, että aina oppii uutta, niinpä. Nyt opin sen, ettei sen ensimmäisen kupista tarjottavan ruoan tarvitsekaan olla uimakelpoista velliä. Kiinteä murkina, vaikka aikuisten kupista tarjottuna, uppoaa kunhan on nälkä ja kasvattaja jaksaa tarpeeksi odottaa ja uskoa omien pikkumenninkäistensä kyykyyn oppia uutta.

Tänään oli siis taas ihana päivä. Miten suloisia pennut nyt ovat, ne syövät kuin oikeat koirat ikään, katsovat silmiin, ottavat kontaktia ja nuolaisevat nenästä kun niitä halii, niin ja vetävät tukasta, jos niin tahtovat. Tänään onnistuttiin jopa ensi kertaa pisumaan paperille. Joten sen parempaa laskiaissunnuntaita ei voisi kuvitellakaan, paitsi laskiaispullan kanssa. Niin ja oikeaoppisesti minun pullassani oli tänään mantelimassaa.