Kaikilla pennuilla on nyt kodit. Tänään kävivät viimeisimmät ostajat, mukava kolmilapsinen perhe täältä Kiikasta. Pentueessa on pieni, suloinen musta tyttö, jolla on töpöhäntä. Töpöhäntä ei mitenkään vaikeuta pennun elämää, mutta rotumääritelmän mukaan se on virhe, joten sillä ei voi pentuja tehdä, eikä näyttelyissä käydä. Mutta koirahan on ihmisen paras ystävä 365 päivää vuodessa, ei vaan näyttelypäivinä Töpöhäntäisinä syntyvät edelleen puolalaisen paimenkoiran "ponyn" (Polski owzarek nizinny) pennuistakin osa, joten kaukaa historiasta se häntäjuttukin juontaa alkunsa.

Tämä tänään käynyt perhe oli kiinnostunut antamaan pikkuiselle töpöhäntätytölleni kodin. Minulle se, että pentu saa rakastavan kodin siitä huolimatta, ettei siitä näyttelytähteä ikinä tule, on erittäin tärkeää. Minä olen näistä maailmaan saattamistani pennuista vastuussa ja siitä, että ne saavat rakkautta siitäkin huolimatta, etteivät ole näyttelytähtiä.<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

Tämä töpöhäntäinen MissMirabella on tosi suloinen, pieni ja kaunis, me kaikki rakastamme sitä. Sisareni; tämän ylikoulutetun koirahoitajani, tytär, oli äidin hautajaispäivänä pentuja hoitamassa, hän rakastui siihen kuolettavasti. Hänellä on kuitenkin jo kaksi schapendoesia entuudestaan, eikä aviomieskään ole kovasti kolmannen kannalla. Minulle taas se, että kaikki tahtovat uutta perheenjäsentä, on varsin tärkeää. Koiran ostaminen on yli kymmenen vuoden projekti, joten sitä ei ihan hetkessä päätetä.

Tämän uuden ostajaperheen lapset olivat mukavia. osasivat käsitellä koiria hyvin, jopa pienin tyttö osasi kysyä, miten pentua pidetään, ettei sen maha mene kuralle. Hyvin kasvatettuja lapsia, joita pennun on helppo oppia rakastamaan. Äiti oli kirjastoihmisiä, joten ylikoulutettu koiranhoitajasisareni riemastuneena huudahti; että sittenhän lapset voivat lukea Mirabellalle satuja!

Annoin heille aikaa miettiä ostopäätöstä, mutta jonkin ajan kuluttua heidän lähdöstään, perheen äiti soitti ja sanoi, että päätös on tehty. Mirabella saa heiltä kodin tästä läheltä. Ihana asia, nyt on kaikilla pennuilla koti.

Rauha pentulaatikossa on lähes rikkumaton. Siellä maataan, syödään ja vähän leikitään, mutta tosiasia on että kymmenen pientä möhömahaa siellä makaa turkit kiiltäen ja tyytyväisinä pentuvelliin, äidin maitoon ja hoitoon.