Seita valmistelee juoksua. Vanha konkari Nero tietää sen, mutta se myös tietää, ettei vielä ole se aika. On jännittävää seurata, milloin Rolle huomaa jotain erikoista tapahtuvan, vai huomaako vielä lainkaan. Rollehan täyttää syyskuun alussa vasta puoli vuotta, joten ehkä se ei vielä reagoi. Pitää seurata, ettei käy niin kuin "entisille rouville". <?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

Työkaveri tuli näyttämään uutta koiranpentuaan. Se oli suloinen puolivuotias schapendoes. Olin juuri ryhtynyt kehumaan, miten hienon ja rodunomaisen schapparin hän oli saanut, kun hän kertoi, että sen emä oli kyllä schapendoes, mutta isänä oli kääpiö villakoira. Isäkoira oli ollut vasta vuoden ikäinen ja omistaja oli ajatellut, ettei niin nuori nyt vielä tytöistä mitään ymmärrä. Suomessahan saa vuoden vanha uros jo astua, nartun pitää olla puolitoista vuotta. Toinen "entinen rouva" piti urostaan narttunsa kanssa koko juoksun ajan ja oli varma, etteihän se uros nyt äitiään astu, ei hänen oman poikansakaan mieleen tulisi edes ajatella sellaista. 

Nero muuten varmaan vanhana iskäpoikana opettaa Rollelle poikain metkut, niin se teki Onnimanninkin kanssa. Nerolle ja Onnimannille tuli Ruotsista kaksi narttua yhtä aikaa astutukseen. Narttujen kasvattaja oli niitä vähän hienompia "bättre folkin" edustajia, "riikinruotsalainen. Hän tuli kahden narttunsa ja vielä hienomman ystävättärensä kanssa, asusti Hotelli Marskissa keskellä Mannerheimintietä Helsingissä ja tilasi ystäväni Anitan, jonka kanssa Onnimanni asustaa, ja minut illaksi Marskiin astutushommiin.

Huone oli mitä hienoin, siinä oli parkettilattiat ja iso baarikaappi. Ruotsittaret istuivat nojatuoleissa drinkkeineen ja me Anitan kanssa yritimme hoitaa "likaiset hommat", mutta vaikeaa se oli, varmaan elämäni vaikein astutusreissu ja niitä sentään on ollut.

Toinen nartuista väijyi emäntänsä nojatuolin takana ja oli sieltä valmiina "tappamaan" jokaisen, joka sitä lähestyy, varsinkin urokset ja erikoisesti Neron, joka oli sille sulhoksi määrätty. Lisalla ei selvästikään ollut juoksua, mutta oli sillä muutakin vikaa – nimittäin päässä. Se oli tosi uhkaava.

Onnimanni meni toisesta nartusta Melissasta aivan sekaisin. Se yritti astua sitä päähän ja jalkaan ja selkään ja niskaan samalla kun väisteli mamman tuolin takaa  koko ajan hyökkäilevää aggressiivista Liisaa, joka yritti purra Onnimannia ja Neroa, Anitaa ja minua vuoronperään.

Onnimannin toimia haittasi myös lähes luistinradaksi sliipattu Marskin hieno parkettilattia, jossa sai pitää varansa jopa ihminen, ettei pyllähtänyt pepulleen, saatikka sitten nelijalkainen yrittäessään vangita toista mukaansa. Onnimanni ja Nero olivat kuin pikku bambi liukkaalla jäällä Walt Disneyn elokuvassa.

Välillä menimme Anitan ja koirien kanssa käytävään, siellä oli sentään matot, mutta Lisa piti sellaisen "pirstingin", että usea hotellin asukas kurkisti käytävään. Taisivat luulla, että Lisalta henkeä viedään. Moni ovi aukeni, vaan ei ruotsittarien huoneen ovi. Ladyt istuivat rauhassa drinkkeineen. Päästimme Lisan emäntänsä hoiviin ja yritimme Onnimannin ja Melissan kanssa. Onnimanni hosui aikansa, kunnes Nero meni väliin. Piti sille selvästi puhuttelun, ettei hosumalla tule kuin( en sano mitä, koska äitini kasvatuksesta on vielä hitunen jäljellä) "sellaisia" mukuloita.

Nero näytti, miten ensin kositaan, pyydetään leikkiin ja suukotellaan, vakuutetaan tyttö siitä, ettei mitään pahaa ole tapahtumassa ja sitten. yllätetään.  Onnimanni kuunteli kiltisti, me totesimme Ruotsin tantoille, että palataan Onnimannin kanssa aamulla asiaan, Lisalla ei selvästikään ollut kunnon juoksua, joten vain Onnimanni jatkaisi - onneksi.

Seuraavana aamuna Anita soitti nauraen, että Onnimanni oli tehnyt tarkalleen niin kuin Nero oli opastanut ja  "sisso", kuten ruotsalainen sanoo,  homma hoitui. Lapsia tuli kuusin kappalein. Nyt niistä moni on jo Ruotsin valiokin.

Sellainen poika meidän Nero on, pian se siis täyttää kymmenen vuotta, mutta se tapahtuu vasta helmikuussa ja siihen mennessä se taatusti on opettanut Rollen "hätyyttämään" kaikki meidän tytöt.