Olen taas vuoden vanhempi. Meitä skorpioneja on muuten koirapiirissäni useita. Pääkaupunkiseudulla heitä on kahden kasvattini isäntäporukassa sekä perheen isä että äiti. Eikä tässä vielä kaikki, niin kuin mainoksessa sanotaan, vaan skorppareita ovat vielä tämän saman perheen tyttären poikaystävä ja perheen äidin sisar ja listaa jatkaa oma poikanikin. Kun tiedän, että ainakin yksi heistä lukee blogiani, laitan myöhäiset onnittelut tätä kautta.

Että paljonko ikää tuli matkamittariin? Hienolta naiselta ei sellaista edes kysyttäisi, eikä ole sopivaa minultakaan sitä udella. Myönnän, että kilometrejä on tullut paljon matkamittariin ja vyötärölle kertynyt muutaman talvirenkaallisen verran matkamuistoja menneestä elämästä. Mutta ikääni nuoremmaksi itseni silti tunnen. Hulluna on helppo olla sanoo vanha kansakin ja hulluhan minä!

Ei kai kukaan ihan järkevä ihminen, varsinkaan näinä kurakeliaikoina, joita meidän ilmastossa on lähes aina, pidä vapaaehtoisesti kahdeksaa todellista karvatassua ravaamassa sisään-ulos periaatteella sateesta huolimatta ulko-oven pumpatessa taukoamatta on-off-linjalla  kuin Stockmannin pyöröovi aikoinaan, tai paremminkin tämä meidän ”Hollanninhullumme”-Rolle, sen nimen se sai siskolikan porukalta, juuri siksi, että sillä on vain on-off-nappula.

Paras ja liikuttavin syntymäpäiväonnittelu, tai ”osanotto” tuli puhelimella Pasilan tv-keskuksesta. Entiset työkaveripojat oikein laulun luuriin virittivät. Eivät olleet ”eläkeläisäitiään” unohtaneet, vaikka varmasti olivat kovasti yrittäneet. Kyllä se vaan niin on, että toisen ihmisen huomaavaisuus lämmittää ihan yhtä paljon kuin takkatuli kiikkalaisessa olohuoneessamme. Se vasta maistuu ja lämmittää tehokkaan vesijuoksun jälkeen.

Hollantilainen lentävä rotuni muuten osallistui synttärijuhlintaan täysin sydämin, siis lennokkaasti, Rollekin ihan yltyi laulamaan kurkkuhollantiaan, kun seisoin luu kädessä tarpeeksi pitkään. Koira jos kukaan osaa sekä vilpittömästi onnitella, että riehakkaasti juhlia. Meikäläisen laihdutuskuurin takia on hyvä, että herkut voi syöttää karvajaloille. Tulee hyvä mieli ja paino putoaa.

Ensi viikonloppunahan on pyhäinpäivä ja nykylasten halloween. Saattaa olla, että Kontintielläkin muutama koira juoksee ympyrää, jos nyt ei ihan kurpitsa päässä, niin ainakin melkein.