Nyt ollaan taas uuden vuoden paremmalla puolella. Joulun ajan pyhien raskain päivä on kunnialla ohi: nimittäin uuden vuoden aatto raketteineen on säilytty hengissä. Useimmilla koirilla on perimässään luonnollinen pelko ampumisen ääniin. Lienee villikoiran geeniperintöä. Aikaisemmin ei minun laumastani ole tosissaan pelännyt kuin vanhin Siiri, sen pelko ampumisen ääniin on iän myötä vain pahentunut. Mutta nyt Siiri-mummo on kyllä esimerkillään tartuttanut pelkoa muihinkin, sehän on lauman vanhin, siis johtajakoira. Ensin tuli vanha herra Nero hieman araksi, se ei varsinaisesti pelkää, mutta tulee kyllä lähelle ja hakee turvaa ihmisistä ikään kuin kysyy koko ajan, onko hätää vai ei.

Ujo pikkulikka RiipsRaaps eli Ripitirallaa eli Ripi pelkää ihan oikeasti, se tulee syliin kuolaa ja tärisee, myös Amelien poika; pehmeäluontoinen Manu on tullut epävarmaksi ja pelkää.

Niinpä sitä on useamman koiran voimalla täristy ja vapistu eilinen ilta ja yö. Saattaisi luulla, ettei tällä maalla Kiikassa juurikaan raketteja paukutella, vaan kylläpä paukkui. Kun ei ole isoa järjestettyä ilotulitusta, katsoo jokainen itseään kunnioittava perhe ja porukka velvollisuudekseen järjestää oman ja ISON tulituksen. Ja tietysti paukutus aloitettiin jo vuorokautta ennen luvallista aikaa, vaan riittipä paukkuja luvallisellekin ajalle. Niinpä meillä sitten levitettiin varoiksi papereita lattialle jo illalla koska pelosta huolimatta koirat eivät muutu umpinaisiksi.

Amelie, Seita ja Miina sekä Rolle eivät juuri paukahtelusta piitanneet, ne ulkoilivat illallakin ja Rolle suorastaan nautti uusista taivaan valoista. Se hyppäsi ihastuneena ilmaan ja lähti juoksemaan kaunista valoilmiötä kohti saadakseen sen kiinni. Se nautti uusista ilmiöistä taivaalla niin kovasti, että rupesi heti tämän vuoden puolella isoksi pojaksi. Tähän saakka se on toimittanut asiansa vieläkin 10 kuukauden iässä ”tyttöpissaamalla” kyykyssä. Tämän uuden vuoden se aloitti komeasti jalkaansa nostamalla. Taisi muuten itse hämmästyä eniten, mitä tuli tehdyksi, ainakin se kurkkasi hämmästyneenä nostetun jalkansa alle ja katseli ihaillen pissasuihkun uutta suuntaa.

Rolle toivotta kaikille jalka tervehdykseksi nostettuna hyvää uutta vuotta ja parempia pakinoita blogiin tänä vuonna. Jos kerran "Rolle-vauvakin" oppi uusia kykyjä, saatan minäkin oppia paremmaksi, eikö?