Ollaan taas kotona, oltu jo pari päivää, mutta koneelle ei ole ollut aikaa istahtaa. Saamme viikonloppuna Ruotsista vieraita. Amelien pojan Foppan omistaja tulee viikonlopuksi ja talo on ollut ihan sekaisin ”pahuuden hallussa”, sanoi aina edesmennyt äitini. Talo nimittäin on täynnä pennun leluja, sanomalehteä ja Melinan ulkoa tuomia kepinpätkiä. Sanomalehteä ei enää juurikaan tarvita. Melina on oppinut ihanasti sisäsiistiksi ja jos se sisälle tekee, kun ei saa minua hereille, se toimittaa asiansa lähes poikkeuksetta paperille,

Olemme joka päivä käyneet leikkimässä Miinan ja Rollen kanssa sinisessä unelmassa. Tänään emme aikoneet mennä, koska minulla on ”raivausprojekti” täällä kotona. Uskomatonta muuten, miten paljon siitepöly, eläinpöly ja puidenpoltosta syntyvä pöly sotkee. Keittiönkin kangaspäällysteiset tuolit olivat saaneet päälleen harmaan maton.

Huomenna siivous jatkuu, mutta illalla taas on vuorossa pentukerho Melinan kanssa. Saa nähdä, joko se uskaltaa heti ryhtyä painiin velipoika Onni von Sopasen kanssa. Rolle muuten opetti Melinan heti uimaan, se juoksi saaressa ensimmäisenä päivänä veteen ja takaisin uskomattoman monta kertaa ja Melina perässä  Uskomattomia kavereita keskenään. Melina kaataa Rollen ihan tuosta noin vaan ja Rolle nauttii.

Eilen myös ujo pikkulikka Riitu intoutui juoksemaan Melinan kanssa pihalla ja menemään kuurupiiloa. Voi, miten Riitu juoksi ja vauva perässä sen minkä tappijaloillaan perässä pääsi ja uskomattoman lujaa se pääseekin. Riitu nautti ja käytti koko pihaa hienosti hyväkseen ja vauva perässä. Kun Riitu meni puutarhakeinun taakse piiloon, vauva etsi ja löysi sen ja seuraavalla kerralla, kun Ripi piiloutui, vauva fiksuna meni ensimmäisenä keinus takaa etsimään. Voi, että sitä oli ilo katsella. Ripi nautti niin suunnattomasti, nämä vanhant lohikäärmeet kun eivät sen kanssa juuri leiki, juoksevat vain hetken ja Seita tuuppaa Ripin aamuisin seinänviereen leikisti, mutta ei muuten leiki. Ne muuten ovat varsinaiset hyvät kaverit äiti ja tytär, aina kaksin ja yhdessä. Kutsunkin niitä Tiuhtiksi ja Viuhtiksi.  

Tänään muuten kun en ollut aikonut Sinisessä unelmassa piipahtaa, sisar soitti ja kysyi; saako Rolle tulla leikkimään, se kun kävi yhtenään kysymässä Riitalta, koska se Melina oikein tulee ja eikö se jo ala tulla? Jussi toi Miinan, Manun ja Rollen tänne siksi aikaa kun kävi itse pelaamassa. Sisar-Riitta puolestaan sairastaa nyt sitä samaa flunssaa, joka minulla oli. Kestää kauan ja on tosi inhottava, ei se minultakaan ihan kokonaan vielä ohi ole, mutta nuha on poissa ja yskäkin jo melkein kokonaan poissa. Ihanaa kun henki kulkee.

Kun Jussi haki omat koiransa pois, ottivat Siiri ja Seita oikein tosissaan yhteen, en oikein tiedä, mitä tapahtui, aikaisemmin ei sellaista ole noin ärhäkästi sattunut. Tytöt olivat ovessa yhtä aikaa sisälle tulossa ja Seita murahti Siirille, jolloin Siiri vanhempana murahti takaisin ja sitten ne olivatkin jo yrittämässä toistensa kimppuun. Onneksi tilanne laukesi, kun tulin paikalle. Seita alkaa olla vauvojensa kanssa jo aika tarkkana, onneksi nyt on taas rauha maassa. Nyt vaan iltalenkille pellolle koko porukan kanssa ja sitten saunaan.