Olipa päivä. Nyt on sitten Melina suorittanut ensiesiintymisensä näyttelykentillä. Oltiin Hämeenlinnassa Miina, Ripirapi ja Melina turistina, Rolle ja Nero siis joutuivat jäämään kotimiehiksi, eihän siitä olisi tullut mitään kun Ripillä on parhaat päivät ja Nero on vanha isäpappakonkari ja Rolle taas nuori mies ensimmäisessä uhossaan.

Vaihdettiin aamulla joukkoja niin, että Riitta ja Jussi tulivat autolla tänne, minä telkesin Ripiraukan oman autoni takaluukkuun ja pojat houkuteltiin sisälle, annettiin namit ja sitten lähdettiin. Riittasisko jäi kotimieheksi. Puolimatkassa Hämeenlinnaan Melina ilmoitti, että matkailu saa riittää, hän tahtoo ulos, Miina sanoi sille ”perkeleet”, se sanoo oikeasti niin. Melina vänkäsi aikansa ja Miina kirosi, sitten taas rauhoittui takaosassa.

Näyttelypaikalle tultaessa Jussi otti tytöt takaa ja Melina tietysti reuhtaisi itsensä irti ja meni kauhusta jäykkänä auton alle. Oli siinä portilla monta avuliasta etsijää, tuntui mukavalta, ottivat sydämen asiaksi, ettei pentu karkaisi suoraan autojen alle, joita siinä kadulla ajoi enemmänkin kuin tarpeeksi. Saatin pikkutyttö kiinni, pantiin kaikki häkkiin ja mentiin tarkastukseen.

Aluksi Melina oli vähän kauhuissaan ja ihmetteli, missä ollaan, eikä suostunut tervehtimään ketään. Pikkuhiljaa se tottui ja loppuiltapäivästä se jo iloisena kävi jo äitinsä kanssa pissalla nurmikolla, antoi jo lopulta muidenkin, kuin tuttujen, kopeloida itseään ja katsoa hampaansa, varsinkin kun sai namia. Hyvin se siis pennun osalta meni ja huomenna harjoitukset jatkuvat Valkeakoskella.

Riitu voitti Avoimen luokan, mutta riiputti häntäänsä aina ratkaisevalla hetkellä ja sai siis vain varasertin. Eihän se ole VAIN, mutta harmittavan lähellä sitä sertiä ja valion arvoa. Tosin voittajanarttu oli hurmaava. Voitto meni Parkanoon, Riitu tippui paras narttu kehästä, mutta kaksi kasvattiani siellä oli, Sindy paras narttu kolmosena ja Miina paras narttu nelosena. Eikä vähäinen ollut Seitamamman tyttären Kuurankukankaan voitto Nuorten luokassa. Tyttö eli Sofien kutsumanimeltään on kuin ilmetty äitinsä saman ikäisenä. Ovat Asta ja Jukka-Pekka tehneet hienoa työtä tyttöjensä kanssa. Niinkuin Jennakin Roopen kanssa, Roope oli PU 4, on se komeaa kun kasvattaja näin saa ihan ansiotonta arvonnousua.

Hyvä saalis siis, Roope PU 4, Cindy PN 3 ja cacib ( kuudes sellainen), Miina PN 4ja varacacib ja Riituraatulle varasert. Voitettiin kasvattajaluokka Miinan, Sindyn, Sofien ja Riitun avulla, kaikilla arvosanana ERI ja vielä olisi voinut valita Roopen, jolla myös siis ERI, mutta Ripin juoksun takia jätettiin Roope tällä kertaa kehän laidalle ja Jenna palkitsi sen kuvaamalla kasvattajaluokan ja muutkin koirat. KIITOS kaikille muillekin kasvattieni omistajille.

Joten olipa päivä, ei huono, sanoisi Jorma Uotinen. Huomenna harjoitukset jatkuvat.