Viime yönä satoi lumi maahan, ihanan valoisaa, vaikkakin vähän märkää. Koirat nauttivat pihalla ja nyt illalla tuntuu, että pakastaa, voi jospa saisimmekin valkoisen joulun. Innostuin lumesta niin, että siivosin jo tänään perusteellisesti, moppasin lattiat ja tamppasin matot ulkona. Ush, sitä pölyä!!!!

Iltapäivälenkillä metsässä valitsin kuusen. Mulla on vuosia ollut joululahjaksi saamani muovikuusi, sain sen Vakkurin Raimolta ja se on ollut kaunis, tasainen ja aina sopivan kokoinen. Tänä vuonna sain vuokraisännältä luvan ottaa omasta metsästä kuusen. Tänään valitsimme sen, en ottanut kovin isoa kuusta, koska olohuoneessa ei ole kovasti tilaa sille ja Oodi on uhkana kuuselle. Se oli kuitenkin niin kaunis ja ihanalta tuoksuva, että otinkin sen jo tänään sisään ja vastoin tapojani koristelinkin sen jo tänään.

Huomenna haen kaupasta viimeiset jouluostokset ja käymme äidin ja isän haudalle laittamassa kynttilät. Illalla sitten teen viimeiset jouluruoat ja rosollit, jotta aattona voin kuunnella Ekumeenisen joulurauhakonsertin ja kuunnella Suomen Turun joulurauhan julistuksen. Niiden molempien ohjelmien tuottajanahan olin vuosia.

Sitten itse pakastettu vihta pakkasesta ja joulusaunaan, sauna pitää vielä huomenna pestä, muuten kaikki on pestynä mattoja myöten, vaan eihän se kauan pysy puhtaana, jos ulkona taas lämpiää ja lumi sulaa. Joulurauhaa joka tapauksessa odotan, tänä jouluna aion viettää ensimmäisen yksinäisen aattoni, vaikka eihän se yksinäinen ole tämän kuuden jengin kanssa koskaan. Lahjojakin niille pitää vielä paketoida, ihanaa katsoa kun ne ahkeroivat niiden kanssa ja paperit lentävät.

Huomenna pitää vielä yrittää saada Lauran joululaatikot menemään Järvenpäähän, Saapahan nähdä, millainen ruljanssi sekin on. Täältä Vammalasta niitä ei linja-autossa Hesaan voi lähettää, koska täältä ei suoraa yhteyttä Helsinkiin mene. Olen joka joulu tehnyt Lauralle joulukuun alussa sekä omatekoisen lanttulaatikon, että imelletyn perunalaatikon. Laura sanoo, ettei joulua tule ilman niitä. Kiva traditio mullekin, tulee niin joulumieli kun keittää lanttuja yli yön ja imellyttää perunoita, pakkasesta lähtee myös jouluvihta Järvenpäähän.  

Rauhallista joulun odotusta kaikille