Tänään on vappuun varustauduttu pesemällä Sinisen Unelman iso matto (Jusssi pesi) ja se alkaa olla iltaan mennessä jo kuiva. Minä olen kantanut puisen puutarhakalustoni ”vilpolaani” keskelle pihaa ja öljynnyt kalusteet. Haravoida vielä pitää ympäristö. Tänä vuonna suunnittelen jotain köynnöstävää vilpolan seiniin. Tämä vilpolaksi kutsumani paikka on puinen lava, joka on rakennettu talon vanhan asukin syntymäpäiville, siihen on mahdollista laittaa telttakatto, mutta minulla ei sellaista ole, ainakaan vielä. Lattian reunoilla joka kulmassa on kehikot, jotka suorastaan huutavat jotain köynnöstävää suojakseen; krassia, humalaa tai jotain muuta nopeakasvuista. Katolle johtavien tikkaiden edessä kasvaa humalaa, sitä voisi siirtää. Viime kesänä se köynnösti itsensä katolle asti sinne vieviä tikkaita pitkin. Krassikin olisi värikästä. Olen ostanut muutamia uusia pusseja, kun en muista. Minne piilotin loput viime kesäiset krassin siemenet, osan olen jo istuttanut ruukkuihin itämään.

Viime kesänä krassi kasvoi vanhoissa ruosteisissa kottikärryissä, jotka löysin talon  takaa varastosta, etupihalla se kasvaa rehotti suuren pihakoivun alla ihanan ruosteisenba ja trendikkäänä, keltaiseksi maalattu pyörän keskiö sopi talon väriin, kädensijoistakin saattoi vilkkalla mielikuvituksella nähdä keltaista (Poutapirttini ) väriä. Vahingossa sitä ollaan niin trendikkäitä, tai ainakin kuvitellaan olevamme..

Eilen illalla poltettiin yhdessä koirien kanssa grillissä ”talven törröttäjiä” ja ahdisteltiin Jennaa puhelimessa Ripiä ikävöimällä. No odotellaan, vaikka kyllä laumani on nyt kummallisen pieni, en meinaa millään tottua siihen, että ”reippanen” pikku peipposeni puuttuu. Onneksi piha on täynnä linnunlaulua. Tänään laskeutui noin viidenkymmenen peipposen lauma aterioimaan keittiön ikkunan edessä olevan lintulaudan alle pudonneisiin siemeniin, siinä on kauraa ja auringonkukkaa, osa lienee jo alkanut itääkin maassa.

Oltiin koirien kanssa metsälenkillä ja kerättiin Riitalle vappukukiksi valkovuokkoja, pian mennään Siniseen tekemään viimeistä silausta huomiselle, sopimaan siitä, kuka mitäkin vielä tekee ja käydään Kiikan uimahallissa vesijuoksemassa itsemme ”vappukuntoon”. Olen jopa kaivanut kellastuneen ylioppilaslakkini varmuuden vuoksi esille, sen alle voi piilottaa kampauksensa, kun se ei juhlissa kuitenkaan pysy kuosissaan.

Nyt on oltu uimassa ja palattu kotiin. Katsottiin koirien kanssa Mantan lakitusta kauppatorilta, en muuten siihen tungokseen kaipaa, sielläkin on oltu. Tein papusalaattia sitruuna-inkiväärikastikkeella, mätitahnaa; Kallen kaviaarista, sipulista ja kananmunista sekä vihersalaattia, jossa oli kevätsipulia, rettiisiä. keltaisia ja punaisia kirsikkatomaatteja, vappuvärit siis. Sitten vaan perunasalaatit, nakit, patongit ja etukäteen tekemäni sienipiirakka aamulla jääkaapista kylmälaukkuun, yo-lakki päähän ja rytmiryhmä autoon ja menoksi vappubrunssille.