Pennut kävelevät jo melko vakaasti ja reagoivat salaman nopeasti kun niiden äiti tulee laatikon vierelle, vaikkei menekään itse laatikkoon. Miina-ressulla on olut koko yön kestävä päivystysvuoro pentuaidan takana keittiön ovella, se ei koko yönä poistunut aidan takaa ja välillä siinä kävi myös Rolle, ei pentujen, vaan Miinan takia. Rolle kun ei voi millään ymmärtää, ettei tällä kertaa nyt tehdäkään pentuja. Nero- pappa vanhana konkarina ei edes ollut kiinnostunut Miinasta loppuillasta. Niinpä sitten kuunneltiin porukalla Miinan kiroilua Rollelle.

Seita katsoo pentulaatikosta melkein ähäkutti- ilmein Miinaa ja varmasti muistaa viime kesän, jolloin se oli tuotava Poutapirtistä tänne Siniseen Unelmaan, koska se jatkuvasti yritti varastaa Miinan pentueen. Seita tosiaan katsoo pentulaatikon laidan yli Miinaa ilmein ”vuoroin vieraissa”. Välillä tuntuu, että se menee laatikoonkin pelkästään Miinan kiusaksi näyttääkseen, että ”osaa ja omistaa”. Miinan ilmeestä voi hyvin lukea, ettei se todellakaan usko Seitan osaavan.

Olimme päivällä kaupungilla ostoksilla, olemme ottaneet tavaksi käydä vain kerran viikossa keskikaupungilla ja silloin hankimme viikonlopun ruoatkin samalla. Tänään haimme ”rytmiryhmällemme”, vai voisiko sanoa ”remppajengille” perusnappulat sekä vauvoille että aikuisille ja eläkeläisillekin, kävimme ruokakaupat ja hoidimme juomapuolenkin. Kyllä siinä muutamat tunnit vierähtää. Jussi jäi pentujen vahdiksi. Jussi kertoi tullessamme, että laatikosta, jossa yleensä on varsin tyytyväistä sakkia, oli kuulunut tosi kiukkuinen haukahdus ja heti perään toinen samanlainen vielä ehkä voimakkaampikin käsky. Kun Jussi tuli katsomaan oli yksi tytöistä joutunut muusta porukasta eroon ja komensi auttajaa. Tyttö oli rauhoittunut päästyään muiden joukkoon, mutta vielä muutaman kerran oli kuulunut marmatusta siitä, ettei tarpeeksi nopeasti oltu tultu apuun.

Jos ovat isot näin suurena laumana varsinainen torvisoittokunta, ei ihan solistiseitsikko Otavaan verrattava, koska näitä aikuisia on pari enemmän, niin kyllä niistä humppa kaikaa, ja sellaisia tuntuvat olevan pienetkin, tuntuu, etteivät millään ehdi odottaa oman maitohanan kohdalle osumista, vaan nostavat vastalauseen saman tien. Pölinää siis pöntössä piisaa kahdeksantoista pienemmän ja isomman kurkun voimalla, meistä kaksijalkaisista nyt puhumattakaan.