Muutama vuorokausi on vierähtänyt, eikä aikaa juuri ole jäänyt pentublogin ylläpitoon. Pentue kasvaa, voimistuu, syö enemmän ja vaatii yhä enemmän myös aktiviteetteja. Viime viikon loppupuolella ja viikonloppuna on pentulassa vieraillut toista kymmentä perhettä ja monta pientä lasta.

Pennuille on hyväksi leikkiä lasten kanssa ja jostain kumman syystä ne myös vaistoavat, että lapset ovat pieniä ja leikkisiä, samalla tavalla kuin ne itsekin. Äiti Quibus ei sen sijaan ole kovin tottunut lapsiin, eikä ihan sellaiseen vierastulvaankaan, mikä nyt on ollut. Se on ihan selvästi stressaantunut kun on joutunut vahtimaan, ettei kukaan hänen kullanpalojaan vie mennessään. Minun on pitänyt sitä hiukan vahtia ja hihnassa pitää, niin alkukantaiset sen äidinvaistot ovat, että se on omiensa puolesta vaikka valmis taisteluun. Muistan, miten siskon koira Miina aikanaan mammana ollessaan puraisi valmiiksi varoituksena jokaista katsojaa, ellei pitänyt varaansa. Jopa pahaa aavistamaton putkimies, joka tuli asentamaan astianpesukonetta sai varmuudeksi tiukan muistutuksen takalistoonsa, vaikkei edes ollut aikeissa pentuihin päin kurkistaakaan.

No nyt on pennut sitten sirutettu, ja tarkastettu. Otettiin samalla myös polveutumistesti, jonka hieno puoli on, että kun äiti ja isä ovat vapaat rodun silmäsairaudesta nimeltä PRA ja pentujen polveutuminen heistä on todennettu, ovat nekin vapaat siitä taudista ja sen kantajuudesta – saavat siis puhtaat paperit kaikki kymmenen, eikä omistajien tarvitse niitä erikseen testiin viedä ja kustantaa sitä.

Ensi viikolla onkin sitten haikeiden lähtöitkujen aika, kun pennut täyttävät seitsemän viikkoa ja muuttavat uusiin koteihinsa. Nyt vielä tehdään kolmas madotus, leikataan kynnet, kasataan ostajille pentupaketit ja pikku muuttajille omat uniräsyt. Ja onhan tässä vielä aikaa leikkiin ja yhdessä oloon. Sen jälkeen alkaa tämän luupussiksi laihtuneen pikkumamman lihotus, että se pääsee Messukeskukseen kanssani vastaanottamaan kasvattajille myönnettävää Vuolasvirta- palkintoa! Luovutus on lauantaina, sunnuntaina tarjoan kehän laidalla kävijöille kakkua ja isot halit erikoisesti niille kasvattieni omistajille, joiden ansiosta pisteitä tähän palkintoon on kertynyt.